clamav-users June 2008 archive
Main Archive Page > Month Archives  > clamav-users archives
clamav-users: [Clamav-users] unsubscribe

[Clamav-users] unsubscribe

From: Joakim Kugelberg <joakim.kugelberg_at_nospam>
Date: Sun Jun 08 2008 - 15:20:59 GMT
To: "ClamAV users ML" <clamav-users@lists.clamav.net>

  • Original Message ----- From: "Andreas Schwantner, MAS, MSC, MPOS, Med" <andreas@schwantner.com> To: <clamav-users@lists.clamav.net> Cc: "'Andreas Schwantner, MAS, MSC, MPOS, Med'" <andreas@schwantner.com> Sent: Sunday, June 08, 2008 12:44 PM Subject: [Clamav-users] clamav-milter problem reject=553 5.3.0 Rejected -see http://ordb.org/

> Hi
>
> I have a problem with clamav-milter / sendmail
>
>
>
> I am working on red hat enterprise 3 ,
>
> sendmail 8.12.11.20060308 running
>
> clamav 0.93 installed,
>
> also clamav-milter
>
> clamd is running,
>
> clumscan is working
>
> freshclam is working fine
>
>
>
> clamav-milter start
>
> produces following output:
>
>
>
> Your LANG environment variable is set to 'de_DE.UTF-8'
>
> This is known to cause problems for some clamav-milter installations.
>
> If you get failures with temporary files, please try again with LANG
> unset.
>
> LibClamAV Error: cl_cvdhead: Can't read CVD header in
> /var/clamav/daily.inc/daily.info
>
> Loaded ClamAV version 0.93, clamav-milter version 0.93
>
> ClamAV: Protecting against 309230 viruses
>
>
>
>
>
> I have following problem:
>
>
>
> I add
>
>
>
> INPUT_MAIL_FILTER(`clamav',`S=local:/var/run/clamav/clmilter.sock,F=,
> T=S:4m;R:4m;C:30s:E:10m')dnl
>
> define(`confINPUT_MAIL_FILTERS', `clamav')dnl
>
>
>
> to sendmail.mc
>
> and i rebuild sendmail.cfg
>
>
>
> m4 /etc/mail/sendmail.mc > /etc/mail/sendmail.cf
>
>
>
> then i restart sendmail
>
>
>
> all is workin fine (no errors)
>
>
>
> BUT
>
> I do not get any mails
>
>
>
> My maillog (example)
>
>
>
> Jun 8 00:26:59 myserver sendmail[1585]: ruleset=check_relay,
> arg1=[89.36.53.253], arg2=89.36.53.253, relay=[89.36.53.253], reject=553
> 5.3.0 Rejected - see http://ordb.org/
>
>
>
> So it is not possible to send mails to my server, i get a erroe 553 5.3.0
>
>
>
> I got a backup of sendmail.cf i used and it works again.
>
> I use sendmail.cf with milter it does not work?
>
> Suggestions?
>
>
>
> Thanks !
>
> Andreas
>
>
>
>
>
> I used these sites for help
>
> http://support.moonpoint.com/blog/blosxom/2008/05/10
>
> http://howto-pages.org/sendmailclamav.php
>
> http://articles.techrepublic.com.com/2415-1009_11-161680.html
>
> http://sial.org/howto/clamav/clamav-milter/
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Help us build a comprehensive ClamAV guide: visit http://wiki.clamav.net
> http://lurker.clamav.net/list/clamav-users.html



Help us build a comprehensive ClamAV guide: visit http://wiki.clamav.net http://lurker.clamav.net/list/clamav-users.html