postfix-users October 2010 archive
Main Archive Page > Month Archives  > postfix-users archives
postfix-users: Re: Trouble With Transport

Re: Trouble With Transport

From: Wietse Venema <wietse_at_nospam>
Date: Fri Oct 08 2010 - 13:29:00 GMT
To: Postfix users <postfix-users@postfix.org>

Rafael Andrade:
> Oct 6 10:33:48 mta01 postfix/smtp[2182]: CD4BD249BA:
> to=<AAAAAAA@AAAAAAA.com.br>, relay=189.85.66.6[189.85.66.6]:25,
> delay=0.41, delays=0.15/0/0/0.25, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok:
> queued as EF7011757C3)
...
> As i can debug this errors? Im searching message id ( queued as
> EF7011757C3 ) in destination server and nothing show.

Wietse:
> > That is a problem on the server at 189.85.66.6. See
> > http://www.postfix.org/DEBUG_README.html for suggestions.

Rafael Andrade:
> I'm debugging information to see what might be happening, the problem is
> that it takes to happen, and I look in the logs of the destination
> transport by ID EF7011757C3 and nothing is found.

Then you have a problem with your syslog configuration. When Postfix
receives mail it logs the queue ID (in this case EF7011757C3) in
multiple logfile records. For example:

Mmm dd hh:mm:ss hostname postfix/smtpd[pid]: EF7011757C3: client=hostname[ipaddr]
Mmm dd hh:mm:ss hostname postfix/cleanup[pid]: EF7011757C3: message-id=some-long-string
Mmm dd hh:mm:ss hostname postfix/qmgr[pid]: EF7011757C3: from=sender, size=nnn, nrcpt=n (queue active)

Followed by a record with mail delivery to content filter, mailbox or
some other destination.

        Wietse