spamassassin-users October 2010 archive
Main Archive Page > Month Archives  > spamassassin-users archives
spamassassin-users: spamc sometimes complains MISSING_MID someti

spamc sometimes complains MISSING_MID sometimes not with same message

From: Dennis German <dgerman_at_nospam>
Date: Fri Oct 08 2010 - 19:26:47 GMT
To: users@spamassassin.apache.org

First an overview:
spamassassin 3.2.5; shared host ISP won't update spamassassin, setup is such that SCORE keyword in user_prefs is ignored.
ISP will neither include add_header all report _REPORT_ nor add_header all testscores _TESTSSCORES(,)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
I have a script to
set ~/spamassassin/user_prefs to contain only:
     add_header all report _REPORT_
     add_header all testscores _TESTSSCORES(,)
take spam I received and run spamc

then set ~/spamassassin/user_prefs to contain a large amount of SCORE entries I would have liked spamassassin to use,
including :
score MISSING_MID 3.7
run spamc again just to see what would have happened with my SCOREs.

This all works very nicely, usually.
++++++++++++++++++
Today I ran a particular message and the first run included:
 0.0 MISSING_MID Missing Message-Id: header
in the report.
The second run did not mention MISSING_MID.

I reran the script and this time the first run did not mention MISSING_MID in the report but
the second run included
 3.7 MISSING_MID Missing Message-Id: header
in the report.

I have added various greps to the script referencing the message as well as user_prefs and
run the script with unpredictable results, that is any given run may or may not show MISSING_MID.
I was surprised to find one run where the
0.0 MISSING_MID Missing Message-Id: header
in the report was the last score message as it is usually occurs after complaints of BLs and before HTML issues.

Has anyone seen this behavior?

Thank you,
Dennis German

Hello world, goodnight moon